2016高中英语选修八Unit 2(人教版)

点击下载课件:下载地址1
课件简介:
  • 课件名称: 2016高中英语选修八Unit 2(人教版)
  • 课件科目: 高二英语课件
  • 制作软件: PPT/FLASH/其他
  • 授权方式: 免费
  • 下载次数总计: 
  • 更新时间: 2016年05月09日
  • 本站永久域名: www.5ykj.com
  • 联系管理员: 13807847103。
    QQ:280719422

2.1  新提升•课时作业
Ⅰ.单句语法填空
1.The brothers look alike, but they differ widely ________ each other ________ their tastes.
2.Don't let yourself be cast ________ by a small failure in the experiment; try again.
3.Many teachers strongly object to ________(smoke) at school.
4.While in Japan, we paid a visit to the school founded ________ honour of a famous educator.
5.—I wonder how much you charge for your services.
—The first two are free ________ the third costs $30.
6.He worked hard before the College Entrance Examination, and it paid ________. His dream of going to college came true.
7.The house still needed a lot of work, but ________ least the kitchen was finished.
8.—I think he is taking an active part in social work.
—I agree with you in ________ way.
9.—People should stop using their cars and start using public transport.
—________(exact). The roads are crowded as it is.
10.Danby left word with my secretary ________ he would call again in the afternoon.
11.The old man was in poor health, so the doctor forbade him ________(drink) wine.
12.If you get up early and run every day, you will benefit a lot ________ it.
答案:1.from; in 2.down 3.smoking 4.in 5.while
6.off 7.at 8.a 9.Exactly 10.that 11.to drink 12.from
Ⅱ.完成句子
1.What the teachers have done ________________ their students in the future.
老师的所为对学生的未来有重大影响。
2.In the front of the classroom ________________.
教室的前面坐着一位教授。
3.________________ he wanted to buy the expensive clothes; ________________ he didn't have much money.
一方面他想买这件贵衣服,另一方面他又没有很多钱。
4.It was ________________ which road to take.
对我们来说,很难决定走哪条路。
5.Some people waste food ________________.
一些人浪费食物,另一些人吃不饱。
答案:
1.has a great impact on
2.sits a professor
3.On the one hand; on the other hand
4.difficult for us to decide
5.while others haven't enough
Ⅲ.单句改错
1.Customs different in different countries.
________________________________________________________________________
2.Three stones cast to the dog before it was driven out.
________________________________________________________________________
3.The two-day break can release the students, but on the one hand, the children may waste too much time on TV or Internet games.
________________________________________________________________________
4.It can be difficult clone a tiger in a short time.
________________________________________________________________________
5.His patience has paid back and he has won the match.
________________________________________________________________________
答案:
1.第一个different→differ 2.cast前加were
3.one→other 4.clone前加to 5.back→off
Ⅳ.完形填空
A clone is an exact copy of a plant or animal __1__ from any one cell. Since Scottish scientists reported that they had __2__ to clone a sheep named Dolly in 1997, research into cloning has grown rapidly. In May 1998, scientists in Massachusetts managed to create two identical calves (牛犊) __3__ cloning technology. A mouse has __4__ been cloned successfully, but the debate over cloning humans really started when Chicago __5__ Richard Seed made a surprising announcement. “We will have managed to clone a human being within the next two years,” he told the world.
Seed's announcement __6__ a lot of media's attention. In Europe, nineteen nations have already __7__ an agreement banning human cloning and in the US the President __8__: “We will be introducing __9__ law to ban human cloning and many states in the US will have __10__ anti-cloning laws by the end of the year.”
Many researchers are not so negative __11__ cloning. They are worried that laws __12__ human cloning will threaten important research. In March, the New England Journal of Medicine called any plan to ban research on cloning humans __13__ mistaken. Many researchers also believe that __14__ attempts to ban it, human cloning will become routine because it is __15__ to stop the progress of science.
Is there a reason to fear that cloning will __16__ a nightmare world? The public has been bombarded(轰炸) with newspaper articles, television shows and films, __17__ cartoons. Such information is often misleading, and makes people __18__ what on earth the scientists will be doing next.
__19__ the next five to ten years scientists will probably have found a way of cloning humans. It could be that __20__ soon we will be able to choose the person that we want our child to look like.
1.A.produces          B.produce
C.producing       D.produced
2.A.tried             B.succeeded
C.attempted       D.managed
3.A.taking          B.teaching
C.using         D.learning
4.A.too          B.either
C.also           D.as well
5.A.reporter          B.physicist
C.writer          D.artist
6.A.aroused         B.rose
C.rose up        D.was raised
7.A.signed         B.wrote
C.drew          D.arrived
8.A.spoke           B.told
C.reported        D.announced
9.A.the            B.a
C.an            D./
10.A.allowed         B.agreed
C.passed        D.approved
11.A.in             B.for
C.beyond       D.about
12.A.forbidden       B.permitting
C.banning       D.referring
13.A.seriously       B.personally
C.partly        D.possibly
14.A.despite of       B.though
C.although       D.in spite of
15.A.possible        B.impossible
C.likely        D.probably
16.A.lead to        B.stick to
C.come to      D.add up to
17.A.as much as       B.as many as
C.as well as       D.as good as
18.A.puzzle          B.worry
C.wander        D.wonder
19.A.Upon        B.Within
C.Out of       D.At
20.A.much         B.pretty
C.too          D.more
答案与解析:
1.解析:produced from any one cell“由任何单细胞产生的”,过去分词短语作定语。a plant or animal与produce之间存在被动关系,因此应用过去分词短语作定语。
答案:D
2.解析:manage to do sth.“设法做成某事”;try to do sth.“努力去做某事”,但不一定成功;succeed不接to do sth.; attempt to do sth.“试图做某事”,但不一定成功。而本句表示做成的一件事情,故选D项。
答案:D
3.解析:using cloning technology“利用克隆技术”。take“带走”;teach“教”;learn“学会”。这三个词均不符合句意。
答案:C
4.解析:also表示“也”,一般放在句中系动词之后、实义动词之前;too用于肯定句的句末,either用于否定句的句末,都通常用逗号隔开;as well用在肯定句中,放在句末。
答案:C
5.解析:Chicago physicist“芝加哥物理学家”。其余三项的人物不可能搞科研。reporter“记者”;writer“作家”;artist“画家,艺术家”。
答案:B
6.解析:aroused a lot of media's attention“引起众多媒体的注意”。rose是rise的过去式,表示“上升”;raised是raise的过去式,表示“抬起,引起,导致”,但此处用被动结构是错的;rise up的含义是“起义,上升”;而arouse的含义是“引起,激发”,符合句意。
答案:A
7.解析:sign an agreement“签署一项协议”。write的宾语不是an agreement,而是文字。arrive at an agreement可表示“达成协议”,但D项中缺少介词at。
答案:A
8.解析:the President announced:...“总统宣布……”,spoke, told和reported后都不加冒号。
答案:D
9.解析:...introducing a law“推出一项法律”。第一次提到此法律,用不定冠词。
答案:B
10.解析:will have passed anti-cloning laws“将会通过反克隆法”。与law搭配的是pass(通过)。allow“允许”; agree“同意”; approve“赞成,同意”。
答案:C
11.解析:be negative about ...“否定某事”。
答案:D
12.解析:banning human cloning“禁止克隆人”。虽然forbid也有“禁止”的含义,但应用forbidding,而不是forbidden。
答案:C
13.解析:...seriously mistaken,从上一句中得到参考,任何禁止克隆人的法律都是严重错误的。seriously“严重地”;personally“个人地”;partly“部分地”;possibly“可能地”。
答案:A
14.解析:in spite of和despite为介词(短语),后接名词、代词或动词的-ing形式,though和although是连词,后接从句。
答案:D
15.解析:本段阐述了对克隆人的支持态度,it is impossible to stop the progress of science“要阻止科学的进步是不可能的”。possible与likely均是“可能的”;probably“大概”。
答案:B
16.解析:lead to a nightmare world“导致一个可怕的世界”。stick to“坚持”,come to“想起,复苏”,add up to“总共达”,都不与a nightmare world搭配。
答案:A
17.解析:只有as well as表示“还有”的意义,后接cartoons。as much as“像……一样多”,as many as“像……一样多”,as good as“像……一样好”。
答案:C
18.解析:wonder“想知道”,后接表示疑问意义的从句;puzzle“使迷惑”,worry“担忧”,wander“游逛”,都不接表示疑问意义的从句。
答案:D
19.解析:the next five to ten years是时间段,只能用within,表示“在某个范围之内”。
答案:B
20.解析:pretty“相当地”,含有“very”之义,much一般不修饰副词,too表示“太”,暗示否定意义,more是比较级。
答案:B
Ⅴ.阅读理解
Market research has been done to see if people would accept meat from either cloned animals or the offspring(后代)of clones. A study done by the International Food Information Council in 2007 asked US respondents (调查对象) if they would buy meat, milk, and eggs from cloned animals.
Of the respondents, 10% would be “very likely”, 36% would be “somewhat likely”, while 28% would be “not too likely” and a quarter “not at all likely”. The respondents were slightly more favourable (乐于接受的) when asked the same question about the offspring of cloned animals.
In the US,the hormone (激素) rBST is given to cows to increase milk production. In the EU and a number of other places such hormone treatment is banned. But even in the US, milk and meat is often labelled (贴标签) as rBST hormone free.
The US Food and Drug Administration (FDA)is not requiring labelling for meat from cloned animals or offspring of clones because its position is that there is no scientific difference between that and non-cloned meat. It has said it will permit voluntary labelling.
And despite the scientific evidence it gave, there are still plenty of critics against its position on cloned meat. After the 2008 guidance was published, Senator Barbara Mikulski said: “The FDA has acted recklessly and I am very disappointed in their rush to allow cloned foods. Just because something created in a lab doesn't mean we should have to eat it. If we discover a problem with cloned food after it is in our food supply and it's not labelled,the FDA won't be able to recall it. ”
1.What's the aim of the International Food Information Council's study?
A.To prove cloned foods are safe.
B.To persuade people to eat cloned foods.
C.To find the possible bad effects of cloned foods.
D.To know people's attitudes towards cloned foods.
2.The underlined word “recklessly” in Paragraph 5 is the closest in meaning to ________.
A.carelessly  B.formally
C.effectively  D.uselessly
3.According to Senator Barbara Mikulski, ________.
A.cloning animals is illegal
B.cloned foods should be labelled
C.cloned foods should be forbidden
D.cloned foods have health problems
4.What's the best title for the passage?
A.Why do people in the US not like to accept cloned food?
B.Differences between cloned and non-cloned meat
C.What are the attitudes towards cloned food in the US?
D.Various responses to a study on cloned food
答案与解析:
本文讲述了在美国人们对待克隆食品的态度以及存在的种种争议。
1.解析:细节理解题。由第一、二段可知,International Food Information Council进行这一调查和研究的目的是了解人们对克隆食品的态度。
答案:D
2.解析:词义猜测题。根据下文“我很失望他们匆忙地许可了克隆食物”,可以判断前面recklessly一词应该表示“草率地;鲁莽地”之意。
答案:A
3.解析:推理判断题。根据Barbara, Mikulski所说的“如果人们食用了克隆食品出了健康问题的话,如果没有标签这些食物将无法被召回”可推断他认为应该对克隆食品进行标签,因此判断B项正确。
答案:B
4.解析:主旨大意题。该文主要讲述了美国人对待克隆食品的态度以及存在的种种争议,因此C项为标题最合适。
答案:C